За Мен

Човешката психика е красива в нейната сложност и може да бъде разглеждана в много различни сфери, точно защото всеки има свое собствено светоусещане!

В терапевтичния си подход интегрирам различни видове терапии в които съм обучена, за да предоставя най-добрата индивидуална опция за моите клиенти. Обръщам особено внимание на безусловното положително приемане и отношение, травма изцелението и саморазвитието.

Аз съм Майка, Психолог/ЕМДР терапевт и бивш директор на неправителствената организация – Postnatal Support Network — Мрежа за Следродилна Подкрепа, една кауза, за следродилният период и жените, която е много важна за мен и за жените по света. През последните 10 години живея и се развивам в Холандия, заедно с моето petite семейство.

Завършила съм психология в България, с акцент върху психопатологията. След това и магистърска научна степен по психология с допълнително внимание върху клинична и социална психология от университета в Лайден, при едни от най-добрите специалисти в тази област в Европа. Имах привилегията да се обучавам в групата на Уди Орен като ЕМДР терапевт, използвайки тази ефективна техника в моята практика. Избрах широкия спектър на психологичните травми и тяхното лекуване като основен фокус на моята кариера. В дъното на много психологични (тревожни) разтройства „спят затаени“ микро или макро травми на пренебрежение и незачитане, оскърбяване и малтретиране, злоупотреби и посегателства. Тези белези, могат да бъдат физически само временно. Емоционалните белези са трайни и включват трудности през целия живот, увреждайки чувството ни за самоуправление, способността да имаме здрави взаимоотношения и да функционираме у дома, на работа и в училище. Това е фундаменталната основа, на базата на която много от психологическите състояния се развиват.

Обучен консултант съм по позитивна психотерапия и член в Световната асоциация за Положителна и Транскултурна психотерапия (WAPP) във Висбаден и един от трите им представителя в Холандия.

Преди основаването на терапевтичната си практика, работих като студентски съветник, където подкрепях психологически младите хора чрез мотивационни техники за да успеят да реализират творческите си проекти. Имам афинитет към български и чуждестранни студенти, които се сблъскват с много предизвикателства, докато живеят в чужбина.

Личното ми пътуване в психотерапията започна отдавна, тъй като винаги съм била запленена от света на историите и предизвикателствата с които хората живеят. Има нещо много мощно в това, човек да седи до вас, бидейки готов да се довери и да бъде уязвим, говорейки за сложността на вътрешния си живот.

Културалните различия между Холандия и България са много, нашите традиции и ценностна система са различни и за мен е чест да работя с българите тук през особено трудните им моменти.

Аз работя с човека, а не със симптома. С емпатия и със сърце!