Информация

Информация за Терапевтичния Процес

Възможно е да отнеме известно време, преди да решите да започнете терапия. Бих искала да ви поздравя за това трудно решение, винаги е знак за сила и осъзнатост.

Първоначалната консултация има за цел да разбере причините, поради които сте решили да потърсите терапия; дали сте на правилното място и сте направили правилния избор. На първата сесия се пригала психологично интервю: задават се въпроси, за да събера възможно най-много информация и установя вашите притеснения.

Ще обясня как действа терапията; ще обсъдим поверителността, безопасността, неприкосновеността на личния живот и предишния опит на терапията (ако има такава). За мен е важно да се чувствате комфортно и спокойно. В зависимост от вашето състояние, ние ще изработим план на действие и ще го следваме заедно. В някои случаи, десет сесии са достатъчни; при други комплексни случаи, по-дълги периоди са по-подходящи. Някои клиенти предпочитат да провеждат текущи, превантивни срещи (веднъж месечно) след изтичането на редовните.

Услуги

 • Терапевтични сесии в офис в Лайден (предимно), Хага, и Амстердам.
 • Онлайн сесии са предназначени за клиенти, които не са в състояние да присъстват лично на сесиите, поради различни причини. По време на терапията се развиват специални взаимоотношения и затова е често срещано клиентите да желаят да запазят тази връзка с психолога и да продължат своята терапия в случай на преместване. Предлагам онлайн опциятa, само когато сме се срещали няколко пъти и сме изградили горепосочената взаимовръзка.
 • (Студент) коучинг Ако не изпивате определено психично състояние, но желаете да бъдете изслушани и безусловно подкрепени на защитено място, където можете да бъдете себе си, то коучинга е добра опция. Приемането на български студенти в Холандски университети и пристигането им тук е много радостно и вълнуващо преживяване. То обаче съпътствано и със свой собствен набор от предизвикателства. Като например: високите нива на стрес в първия месец, когато има безброй формалности за уреждане и недостатъчна информираност. Носталгията за България, роднините, приятелите, невъзможността за себеизразяване и споделяне. Типичните въпроси включват още: адаптиране в трудностите, липсата на подкрепа от семейството, проблеми в отношенията, срамежливостта, страхът от провал, дължащ се на академичния натиск, високият стрес по време на писането на дипломната работа, концентрационни и мотивационни проблеми. Несвикване с атмосферата и Холандската култура и “студенина”, както някой я наричат. При всички тези въпроси, моля не се колебайте да се свържете с мен.
 • Домашно Посещение — Заетостта ми, не позволява да предлагам тази опция често, но тя съществува. Поради индивидуални причини, за някои хора може да е трудно да стигнат до офис за среща. Болест, увреждане, лична криза, транспортни проблеми или грижи за децата са основателни причини. Този вариант е особено подходящ за кърмещи майки, които скоро са родили детето си и изпитват нужда от емоционална подкрепа, за да осъзнаят новата си роля и отговорност, както и да  разберат за въздействието на хормоните в тялото и ума след едно интензивно раждане. Когато сесите се осигуряват у дома, понякога терапевтичните взаимоотношения могат да се развият по-бързо. Това е така, защото хората могат да бъдат по-спокойни в собствените си домове. Терапевтите получават по-дълбоки прозрения за това как и къде живеят хората. В резултат, състоянието на клиента прогресира.

Такси

Терапията в Холандия и по света е скъпа услуга. Желанието на Мир и Психология е да се позиционира като високопрофесионална, но и достъпна практика. Предлагат се гъвкави схеми за студенти, самотни майки и хора които са с минимални доходи, но са в отчаяна нужда от терапия. Имам пълно доверие, че няма да има злоупотреба с тези правила. За информация относно застраховки и такси, моля пишете на info@mirpsychology.com

 • Терапевтични сесии с продължителност 60 минути
 • EMDR сесии с продължителност 90 минути
 • Онлайн сесии с продължителност 60 минути
 • Домашно Посещение с продължителност 60 минути

Практическа Информация

 • Мир и Психология е член на Холандския институт по психология (NIP), и като такъв следва етичния им кодекс, който е утвърден етичен, нормативен кодекс, основан на честност и откритост.
 • Сесиите са с продължителност 60 минути и се провеждат на български или английски език.
 • Заплащането e с включено ДДС и се извършва само по банков път в рамките на 10 работни дни след сесия.
 • В случай на отказ, по-късно от 24 часа пълната сума ще бъде таксувана. В случай на предизвестие по-малко от 48 часа, таксата за офис ще бъде приспадната.